EspVSE

EspVSE este un EVSE inteligent. Popular denumit incarcator masini electrice, EspVSE este de fapt un sistem adaptiv care poate varia curentul de incarcare al autoturismului in functie de consumul electric al intregii gospodarii sau in functie de productia curenta a panourilor fotovoltaice.

Este extrem de util pentru a obtine cea mai rapida incarcare posibila utilizand un racord electric de putere mica asa cum se intampla in majoritatea cazurilor in Romania.

EspVSE se conecteaza prin WiFi la retea si comunica prin MQTT. Astfel i se poate transmite instant curentul maxim care ramane disponibil pentru a nu depasi puterea maxima a gospodariei sau, in cazul optim in care sunt montate panouri fotovoltaice, i se poate transmite nivelul productiei solare iar atunci automobilul se poate incarca strict din productia panourilor urmarind cu fidelitate valorile transmise.

Modul si curentul de incarcare pot fi liber alese si programate.
Se pot crea programe de incarcare care sa vizeze:

  • viteza, pentru o incarcare cat mai rapida sau mai lenta atunci cand nu este importanta durata
  • costul, pentru a utiliza preferential un tarif de noapte
  • energia verde, pentru o incarcare exclusiva din panouri fotovoltaice sau doar preferential din fotovoltaice

EspVSE permite utilizarea unui racord atat monofazat cat si trifazat. Curentul de incarcare poate fi ales intre 5A (1.15kW monofazat / 3.5kW trifazat) si 82A (19kW monofazat / 56.5kW trifazat). Se pot alege inclusiv limitele minim si maxim - sub sau peste care nu este permisa schimbarea curentului de incarcare.

Toate datele pot fi accesate usor pe telefonul mobil, de oriunde din lume utilizand aplicatii cum ar fi: HomeAssistant, MQTT Dash, openHAB, Domoticz, AGO Control, ioBroker, Jeedom, OpenMotics, FHEM, Homebridge, HomeGenie, Ubidots precum si cu oricare alta platforma ce permite integrarea MQTT.

În această categorie găsiți pachete complete EspVSE precum și separat, fiecare componentă ce intră în alcătuirea sistemului.

Informații suplimentare hardware, software: GitHub > EspVSE


Nu sunt produse în această categorie.